Sweet Space byThanya.blogg.se

En plats om sött och bakvek

Sea Salted Caramel Macarons (Dulce de Leche)

Publicerad 2015-07-03 14:02:00 i Allmänt,

 

Sea Salted Caramel (Dulce de Leche) becomes a big hit favor now. When you taste it, it's hard to stop just one! :) Because of a perfect combination of a creamy and salty-sweet caramel..( yes !!Thank you for whoever created this super delicious thing-y, you are such a brilliant!). So now it's time for sharing my recipe. :)

Recipe: 

Filling:


* *For the filling, first you need Dulce de Leche (aka caramel), as per recipe I used, took bit long time, around 1 1/2 hour, but it worth your time and you can put in a zip lock bag and store in a freezer.
The link for Dulce de Leche is here:
http://www.epicurious.com/…/…/homemade-dulce-de-leche-395011
OR you can even use a caramelized sweetened condensed milk which is available in any grocery shop. Of course, the taste won't be exact delicious like your homemade Dulce de Leche but it is pretty ok, I think!

100 g Dulce de Leche eko (homemade with organic ingredients)
70 g soft butter (eko)
pinch of sea salt flakes

Directions:
Combine the dulce de leche with butter and sea salt and beat until smooth. 
P.S Just a small small pinch of salt at a time, taste and more until satisfied ( salt is salt :) )

Macaron shells:

Please follow my classic French Macarons here:
https://www.facebook.com/sweetspaceByThanya/posts/914200395290750

I used my classic almond recipe. Just roast half almond in the oven until get nice brown color then let it completely cool before mixing.

 

I also sprinkle the shells with raw brown coconut sugar and salt flakes before baking, which is optional!!

( For the beginner, recommend to avoid this process :))

 

Pipe a dollop onto each macaron and add the lid.  Store in airtight container in the refrigerator.

 

Enjoy!!

Om

Min profilbild

Sweets Space

HejI Mitt namn är Thanya , jag bor i Bromma , Stockholm med min man Peter och två lilla söta döttrar, Sydney och Linnea . Jag älskar att laga mat och baka för att upprätthålla både hälsosam och lycka för dem små folk :) . Sött och bakvekt är som min passion och *addiction' , särskilt franska Macarons . De är super söt och läckra. Jag börjar baka som en hobby men nu det blivit något större. Jag är också glad att dela mina*sweets* och passion med er , söta folk . Kram Enjoy!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela