Sweet Space byThanya.blogg.se

En plats om sött och bakvek

Sea Salted Caramel Macarons (Dulce de Leche)

Publicerad 2015-07-03 14:02:00 i Allmänt,

 

Sea Salted Caramel (Dulce de Leche) becomes a big hit favor now. When you taste it, it's hard to stop just one! :) Because of a perfect combination of a creamy and salty-sweet caramel..( yes !!Thank you for whoever created this super delicious thing-y, you are such a brilliant!). So now it's time for sharing my recipe. :)

Recipe: 

Filling:


* *For the filling, first you need Dulce de Leche (aka caramel), as per recipe I used, took bit long time, around 1 1/2 hour, but it worth your time and you can put in a zip lock bag and store in a freezer.
The link for Dulce de Leche is here:
http://www.epicurious.com/…/…/homemade-dulce-de-leche-395011
OR you can even use a caramelized sweetened condensed milk which is available in any grocery shop. Of course, the taste won't be exact delicious like your homemade Dulce de Leche but it is pretty ok, I think!

100 g Dulce de Leche eko (homemade with organic ingredients)
70 g soft butter (eko)
pinch of sea salt flakes

Directions:
Combine the dulce de leche with butter and sea salt and beat until smooth. 
P.S Just a small small pinch of salt at a time, taste and more until satisfied ( salt is salt :) )

Macaron shells:

Please follow my classic French Macarons here:
https://www.facebook.com/sweetspaceByThanya/posts/914200395290750

I used my classic almond recipe. Just roast half almond in the oven until get nice brown color then let it completely cool before mixing.

 

I also sprinkle the shells with raw brown coconut sugar and salt flakes before baking, which is optional!!

( For the beginner, recommend to avoid this process :))

 

Pipe a dollop onto each macaron and add the lid.  Store in airtight container in the refrigerator.

 

Enjoy!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sweets Space

HejI Mitt namn är Thanya , jag bor i Bromma , Stockholm med min man Peter och två lilla söta döttrar, Sydney och Linnea . Jag älskar att laga mat och baka för att upprätthålla både hälsosam och lycka för dem små folk :) . Sött och bakvekt är som min passion och *addiction' , särskilt franska Macarons . De är super söt och läckra. Jag börjar baka som en hobby men nu det blivit något större. Jag är också glad att dela mina*sweets* och passion med er , söta folk . Kram Enjoy!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela