Sweet Space byThanya.blogg.se

En plats om sött och bakvek

Påsk Dessert # Rose' Meringue

Publicerad 2015-03-19 10:18:00 i Allmänt,

Påsk Desserter.. Allt kan vara påsk desserter, allt från godis som " jellybeans " till något mer speciellt som kakor . Men för mig jag tänker på något med ägg . Meringue är perfekt , lätt, enkel och super lätt att göra .
 
 
Normally on Friday dinner we always have dessert just like a little treat for everybody after a long week too healthy eating. Today I have been busy for whole day doing (not)things, so I do not really plan for anything sweet. Luckily, I have some aged egg whites left from making macarons, so they are transformed to be those sweety pinky meringue. When my meringue just came out from the oven, my husband came home with a box of semlor(swedish bun)  :(
 
 
Surprised they are pretty hit, my husband said .. It's good, like it!! Huh.. actually he's not a big fan of any kind of sweet cookies, kids like it too(as always). ^^

Meringue requires nothing except egg whites ,sugar, and baking time (2-3 hrs). It' easy to make but taste good and light and fat free!. Great to any drinks from a cup of tea to a glass of cocktail or even other alkohol drinks ex.martini. 

 

Recipe:

Ingrediens 

2 aged egg whites at room temperature
60g fine caster sugar
1-2 drops vanila extract
1-2 drops Red food coloring gel

Directions

Pteheat oven to 90c fan force.

1. Beat egg white with a pinch of salt with medium-low speed untill foamy soft peaks, slowly add sugar(a little at the time) .
When all sugar are disolved, then raise up the speed to medium-high and ontinue beating untill getting shiny stiff hard peaks. Add vanila and color and then beat just to combine. 
2. Put meringue in a pastry bag which fitted with a tip. Then pipe on the baking sheet. To make roses I used Wilton 1M tip . 
3. Bake meringue in pteheat oven for 1 - 1 1/2 hrs. They are done when are dry and crisp to touch. Turn off oven and open oven door leave them slightly cool in the oven. They will crack if we move them out while they still hot.

Store meringue in an airtight container at room temperature for several days.

Enjoy!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sweets Space

HejI Mitt namn är Thanya , jag bor i Bromma , Stockholm med min man Peter och två lilla söta döttrar, Sydney och Linnea . Jag älskar att laga mat och baka för att upprätthålla både hälsosam och lycka för dem små folk :) . Sött och bakvekt är som min passion och *addiction' , särskilt franska Macarons . De är super söt och läckra. Jag börjar baka som en hobby men nu det blivit något större. Jag är också glad att dela mina*sweets* och passion med er , söta folk . Kram Enjoy!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela