Sweet Space byThanya.blogg.se

En plats om sött och bakvek

Watermelon Look A Like Bread with Raisin

Publicerad 2015-03-19 12:06:15 i Allmänt,

(Ser ut som) Vattenmelon bröd :)
 
 I am so impressed with this bread. Even it was my first bread baking but it turned out really good. It tastes like normal raisin white bread but it looks really cute, proved by my kids. When they saw it, they just said...WOWWW..I want to taste it mommy ^^. 

The taste is great with toast and just a click of butter and little splash of honey. Good snack or *mellanmål* choice. 

This bread is not that complicated to make like it looks. Just follow step by step on this recipe video.
Rcept: Adapted from www.yoyomax12.com
 https://www.youtube.com/watch?v=diUDQmlOQfI

Ingredientser:

7 dl vetmjöl 2 1/2 msk vitt strösocker 2 1/2 dl mjölk 1 äggula 3/4 tsk salt 1 1/2 msk saltat smör , mjuknade 2 1/4 tsk aktiv torrjäst ( 1 kuvert eller 8g ) 2 1/2 dl russin

Gör så här
- Blanda mjölk, smör och äggula tillsammans i en stor skål och placera i mikron i 40-60 sekunder tills 
blandningen känns väldigt varm. Tillsätt socker, salt och jäst och blanda ihop.
- Blanda i en kopp mjöl med en sked eller visp. Blanda i andra kopp mjöl med sked, kommer degen dra bort från sidorna, Du vill att degen ska vara vått och klibbigt men fast nog att skär den i halvor eller fjärdedelar. - Dela degen i två halvor. Skär en av halvorna i två delar. Placera de mindre bitarna i enskilda skålar. Låt hela halvan i stor skål.
- Lägg rött eller rosa (eller båda) livsmedelsfärg till den största delen av degen och rör tills kombineras, lägg i
ca 1dl russin (120 g) ( använde mörkare russiner att se mer ut som vattenmelon frön).
Rör om tills russin i degen, lägga liten mängd av mjöl och rör tills du inte kan röra något mer.
- Vänd ut på en räknare och knåda bröddeg, strö små mängder mjöl på disken om bröddeg pinnar. Fortsätt att knåda i ca 8-10 minuter tills degen är smidig och elastisk. Peta några russin som faller ut tillbaka i degen bollen. - Antingen belägga degen bollen lätt med olja eller mjöl och lägg i skålen. Täck med plastfolie och lägg i en varm plats att stiga till dubbel storlek.

- Upprepa proceduren ovan med en av de små bitar av degen genom att lägga grön mat färg till det och sedan tillräckligt med mjöl för att kunna knåda den. Knåda tills slät och elastisk och placera i en täckt skål och låt jäsa till dubbel.

- Upprepa samma process med förra liten bit vitt deg. Endast lägga mjöl och knåda (ingen mat färg krävs).

- När degen bollar har fördubblats i storlek (ca 1 1/2 till 2 timmar) gör följande. Placera den röda degen bollen
på disken lätt dammas med mjöl. Stansa nedåt för att avlägsna stora luftbubblor och rulla in i en logg form,
vilket gör det så smidigt som möjligt. Längden på den röda loggen bör vara längden på botten av din brödform - Kavla ut den vita degen bollen med en brödkavel tills tillräckligt stor för att helt täcka röda loggen. Pensla lite mjölk på den röda loggen och på den vita bit deg och sedan svepa den vita lappar runt röda loggen. Se till att alla röda är täckt och nypa sömmarna ordentligt för att täta. - Kavla ut den gröna degstycke stor nog att täcka den nu vita stockens form. Pensla med mjölk och linda helt runt den vita loggen, som täcker den helt och nyper sömmar för att täta. - Placera den färdiga degen loggen i en smord limpa pan. Täck löst med plastfolie (jag smord min plastfolie lätt så det inte skulle hålla sig till degen) och låt jäsa på en varm plats till dubbel storlek (ungefär en timme). - Grädda i 180C i ca 25 -30 minuter, eller brödden blir guld- brunt i färg.
- Låt svalna något i pannan och sedan ta bort och låt svalna på galler. Så mycket som du kanske vill klippa det direkt, vänta tills den svalnat. En varm limpa frigör massor av ånga när klippa och detta är fukt som du vill behålla inuti limpan, kommer det att hjälpa brödet vistelsen fuktigare längre.
 
 
Enjoy!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sweets Space

HejI Mitt namn är Thanya , jag bor i Bromma , Stockholm med min man Peter och två lilla söta döttrar, Sydney och Linnea . Jag älskar att laga mat och baka för att upprätthålla både hälsosam och lycka för dem små folk :) . Sött och bakvekt är som min passion och *addiction' , särskilt franska Macarons . De är super söt och läckra. Jag börjar baka som en hobby men nu det blivit något större. Jag är också glad att dela mina*sweets* och passion med er , söta folk . Kram Enjoy!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela